APPLY FOR THIS JOB
Oosterhout 1 November 2024 Civil Construction

Korte omschrijving

Onze klant is al meer dan 35 jaar actief in de infra- en baggerindustrie. De belangrijkste expertises zijn droog grondverzet, natuurontwikkeling, baggeren en dijkversterking. Ze staan bekend om hun innovatieve werkwijze en hoogwaardig materieel, voorzien van de nieuwste technieken. Klinkt dit aantrekkelijk voor jou? Lees dan snel verder!

Functie omschrijving

Als contractmanager ben jij de belangrijkste gesprekspartner voor de projectmanagers en tendermanagers als het gaat om contractuele zaken. Je bekijkt en beoordeelt contracten zorgvuldig om juridische en commerciële kansen en risico’s in kaart te brengen. Je bent betrokken bij het opstellen van complexe of afwijkende meerwerkopdrachten en VTW's, en neemt proactief maatregelen om claims of geschillen te voorkomen.

Je ondersteunt de tendermanager en projectmanager tijdens onderhandelingen met opdrachtgevers en geeft advies over contractvoorwaarden, risicobeperking en aansprakelijkheid. Ook geef je richtlijnen voor de vorm en inhoud van af te sluiten contracten. Daarnaast zal je als contractmanager de volgende taken uitvoeren:


  • Uitvoeren van een contractrisicoscan tijdens de aanbestedingsfase en het doorvoeren van wijzigingen richting de klant;
  • Toezien op het opstellen en naleven van procedures en richtlijnen bij contractwijzigingen;
  • Afsluiten en bewaken van projectverzekeringen zoals CAR en ontwerprisico’s;
  • Coördineren van inkoopmanagement;
  • Beheer van contractformats voor inkoop;
  • Ondersteunen van projectteams bij het opstellen van inkoopcontracten;
  • Verhogen van contractbewustzijn binnen de organisatie, bijvoorbeeld door workshops te organiseren;
  • Administratief en eventueel verzekeringstechnisch afhandelen van schadegevallen;
  • Fungeren als aanspreekpunt voor interne afdelingen en als kritische sparringpartner.


Functie vereisten

Je voelt je thuis in een dynamische projectorganisatie en werkt graag samen met technische professionals. Je vindt het leuk om een projectteam te ondersteunen, ziet commerciële kansen en gaat deze ook actief na. Je bent analytisch sterk, daadkrachtig en denkt in systemen. Kennis delen met je team en de organisatie gaat je natuurlijk af. Naast je uitgebreide kennis van contracten heb je ook oog voor commerciële mogelijkheden. Als contractmanager breng je het volgende mee:


  • Een HBO/WO opleiding in de richting van Bedrijfskunde, Management Economie en Recht, of Rechten;
  • Minimaal 5 tot 10 jaar ervaring in de GWW/Civiele sector;
  • Kennis van risicomanagement, Systems Engineering, projectbeheersing, kwaliteitsnormen en aanbestedingswetgeving;
  • Kennis van moderne contractvormen zoals UAV-GC, D&C, EMVI;
  • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.


Wat bieden wij?


Een uitdagende baan binnen een toonaangevende organisatie in de GWW. Nadat wij jou hebben gesproken, en we allebei enthousiast zijn, bespreek ik jouw CV met de organisatie. Door de lange en prettige samenwerking die we hebben met de organisatie, zijn de lijntjes kort en kunnen we snel doorpakken. Spreekt jouw CV aan, dan wordt je uitgenodigd voor een kennismaking en begeleiden wij jou in dit proces. Bij een positieve uitkomst, kom je in dienst bij de organisatie en zal je ons alleen nog een keer voor een kop koffie zien! ;)


Wil je meer weten over de arbeidsvoorwaarden en secundaire voorwaarden? Deze zijn heel goed, en ik vertel je er graag alles over.

POWER YOUR CAREER

APPLY NOW

IN SHORT

Civil Construction
NL
Breda
2024-11-01

LOOKING FOR ANOTHER JOB?

Go back to overview for all vacancies

Interested in
this function?

Please apply or ask your question below. If a match occurs, we will contact you directly.

APPLY NOW Ask your question
home-image